Selecteer een pagina

Dit maal ANBO/Ouderenbond, niet al te lang geleden weer een ‘graaiende’ penningmeester in Roermond.

Twee dingen vind ik erg jammer:
– Het enorme, negatieve effect dat dit heeft op de gehele sector! Dalende inkomsten bij collectes, opzeggingen van donaties, etc etc.

– Het had relatief makkelijk voorkomen kunnen worden met de juiste aandacht van het management op het gebied van financieel handelen.

Natuurlijk vertrouwen we elkaar allemaal in de goede doelen sector, immers we werken er allemaal omdat we het beste voor hebben met de wereld/omdat we geloven in de organisatie. En toch? Zou je iemand net zo vertrouwen als het jouw geld was? Natuurlijk niet.

En daarnaast, heeft het management van een filantropische instelling de verantwoordelijkheid om het geld van een ander goed te besteden/te bewaken. Het is immers publiek geld, of in ieder geval geld met een duidelijk gedefinieerde bestemming.

Het is relatief makkelijk om een aantal controlepunten in te bouwen en een aantal basis principes te volgen en daarmee kan bijna al dit soort praktijken voorkomen worden, en gaat het geld weer gewoon naar het doel, en niet naar de graaiers.